sjukvårdarhelg

Nyss tagit mig hem från jobb, och så hamnade jag här nu då. Lovade ju en uppdatering då helgen inte alls blev som jag tänkt mig.
Agerade sjukvårdare åt mormor, on har ju varit lite krasslig ett par dagar och nu så gick inte maten ner... Endast lite flytande så i fredags när jag varit förbi efter jobbet var hon ändå lite pigg men på kvällen när jag ringde fick jag inget svar så då kom paniken krypande! Något måste hänt så skyndade mig dit och tack och lov så hade inget allvarligt hänt bara att hennes blodsocker var lågt... Hon har ju diabetes så att äta regelbundet är ju a och o!
Var dit och såg till henne så att hon fick i sig nåt samt medicierna.

Måndag och min lediga dag, tänkte ta henne till vårdcentralen för provtagningen hon skulle till, ringde vc och berättade hur läget var och dom tyckte jag skulle ta ambulans till akuten så det hela slutade med en ambulanstur till akuten där jag blev kvar halva dagen.
Hon blev inlagd och jag kunde äntligen åka hem och känna att hon var under kontroll. Har nog inte sett henne så dålig förr trots att jag har vart med då hon har haft dåliga blodsockervärden och halvt medvetlös. Usch, sånt här tar på ens krafter!

Har pratat med dom på avdelningen och troligtvis har hon lyckas få blodförgiftning av ett ingrepp dom gjorde för snart två veckor sen... Hoppas verkligen det går åt rätt håll för henne så hon blir bättre och får komma hem igen!
Åkte hem till familjen igår kväll så jag slapp sitta här hemma själv och tänka allt för mycket.



Trots att jag varit trött och inte helt mig själv under dagen så gick mina fem timmar på jobbet rätt fort.
Får nog bli en tidig kväll för sömn är något jag saknar just nu!




Slut...

Helgen är slut och även jag... jag som trodde man hade helgen till att vila ut på.

Uppdatering på bloggen får bli vid senare tillfälle helt enkelt.


Hoppas ni alla har en trevlig söndagskväll! :)

Fyndat lite

Vaknade på tok för tidigt imorse så trodde jag skulle vara dödstrött på jobbet men det gick bra trots att man inte fick tid till att andas!
Tänkte promenera hem och ta en varmdusch då det blåste riktigt kallt ute men istället blev det en tur på stan med Sofia :)

Kikade väl lite efter julklappar och luktade på parfymer... vill ha vill ha men har rätt många nu som jag väl borde använda upp först ;) Fyndade iallafall två par tunna strumpbyxor som skall bäras till julkläderna. Även en helt underbar palett med flera fina ögonskuggor! :) 
Sen råkade jag springa på ett par ljusa jeans som jag egentligen inte ens tänkt titta på men prövade och dom blev mina för 100:-istället för 600:-  Satt bra bortsett dom långa benen som ska fixas, men till det priset så vore det dumt att låta bli att köpa dom!

Lugn kväll här annars, hoppas kunna somna och sova gott i natt för tror det behövs men halva veckan avklarad iallafall! :) 

Erkänner

Yes, jag måste erkänna något jag aldrig trodde jag skulle göra... Lyssnar på musik som ska ge mig energi och motivation till att röja här hemma och så är det en Robyn låt med, visserligen en av hennes nyare men jag trodde aldrig att jag faktiskt skulle fastna för nån låt med henne!
Tji fick jag, men erkänner att den är helt okej att lyssna på ;)

Tog mig för övrigt en paus i alla hushållsuppgifter och klottrade ner ett blogginlägg här istället. Men lite har hunnit bli klart hitills iallafalll.

Blåser storm ute så skönt man är inne, funderar på att göra mig en kopp thé och sen ha lite pysselkväll senare. :)
Hur låter det tycker ni?


Behöver...

Hallå där ute (inne)!

Tog mig en promenad, lite längre hem efter jobbet. Får ju passa på medans det är ljust ute, har ingen lust att vara ute och gå ensam i mörkret även om inte klockan är så mycket.

Hemma nu och hade fått ett fint brev, så det värmde och fick lust till pyssel men tror det får vänta till kvällen för nu skulle här behövas städas... Men bara ett litet blogginlägg först :P

Finns oftast många "sen", "Snart" och  "bara" gäller att inte använda för många på samma gång för då blir det aldrig något gjort! Så nu var det bara ett blogginlägg som gällde så städdags!

När jag gjort lite nytta här hemma så kan jag ju få mer tid vid datorn som belöning ;)


kom att tänka på...

Sitter och kollar igenom gamla bilder och så hittade jag några mindre glada bilder...

 

Kom då att tänka på att det var längesen jag besökte de nära och kära på kalla kyrkogården. Förr så var jag där någon gång per månad. Vill att det ska vara fint och låta ljusen lysa och ge lite värme. Men nu var det ett bra tag sen jag tog mig dit, får helt enkelt ta och göra det snart. Skulle även vilja åka ner till Småland och leta reda på min morfars grav... Hann aldrig träffa honom så graven vore iallafall fint att få sätta ett ljus vid!


Söndag igen

En vecka har gått så fort och söndagkväll igen...

Försov mig en timme imorse men får skylla mig själv som inte gick och la mig men kunde äntligen ladda in bilder från mobilen till datorn :) Så blev uppe en stund till.
Men hann hem och hjälpa mamsen med sorteringen och lite skoj saker fick jag med mig hem med. Men har lovad att hjälpa till lite till på nya stället, bara längtar till det blir sortering av alla skooor! :)

Besökte även mormor och inhandlade lite mat åt henne, min hjälp behövdes mer nu än vanligt. Hoppas hon repar sig snart så hon kommer tillbaka till vardagen igen.

Nu är det musik och lite fix här som gäller och låta kvällen få sig ett bra avslut. Imorrn är det ju åter jobb som gäller så nya krafter och tag då!


sova?

Ja, om man skulle börja fundera på att sova lite så man inte blir alltför seg imorn. Som det ser ut nu så är det tänkt att jag ska hjälpa till att flyttstäda och så ska det även rensas kläder, och vem vet vad man kan fynda för skoj då? ;)

Sen blir det en tur ner till mormor och se hur hon mår efter sjukhusbesöket.

Söndagsplanerna hitills, sen vad som hittas på det vet jag inte än... Men något kommer man ju alltid på eller hur? :P


GOD NATT!

musik

Ja det är just något som låter här... musik. Sitter och försöker hitta på nya låtar som är värda att ge en chans.
Är ju så gott som allätare då det gäller musik men något måste det väl finnas som jag missat att lyssna på som jag faktiskt skulle gilla? Kanske har ni något bra tips?

Hemma

sitter här och tinar upp mig själv, var kallt och blåsigt ute men en långpromenad blev det iallafall.
Kikade på skorna som jag tidigare bloggat om, men vet inte riktigt om jag passar i dom och eftersom jag inte är rik så spar jag hellre pengarna till annat som jag verkligen fastnar för!

Hittade dessa kängor som jag prövade och så fick jag nya skor att fundera över... Svårt det där när man så gärna vill hitta dom perfekta skorna till bra pris.

 http://images.nilsongroup.com/erez4/erez?src=Inmapp/SP_259301_C.tif&tmp=Medium&format=jpeg

Får se till att sälja ett par av mina godingar så kanske jag får råd till något nytt par samt lite mer plats ;)

Har även varit in och kikat på Nelly´s hemsida och nog finns det x antal som jag gillar där med men skor kan man väl aldrig få för många av? ;) Skulle bara behöva ett bättre sätt att förvara dom på. Har ni många par skor och hur förvarar ni dom på bästa sätt?

Dags att se vad jag ska hitta på att äta idag då... kanske rör jag ihop nåt snabbt och enkelt.


Önskar...

Så nu har här hänt lite här... orkat med att fota en del kläder som ska ut på tradera nu.
Kom att tänka på en sak när jag fotade allt, åh vad jag önskar jag kunde skänka bort en stor del av allt jag nu kämpar med för att försöka sälja!
Då tänker ni säkert att det bara är att göra det, visst kan jag skänka(och det gör jag med) till nån secondhandbutik för försäljning men skulle verkligen vilja att dom mest utsatta fick ta del av det kläder som passar deras miljö. Som det är nu säljs kläderna och en del pengar går till att hjälpa dom och vissa plagg hamnar hos dom men är det dom mest utsatta som får glädje av det? nej tyvärr. :(

Tur det finns snällt folk som bryr sig och gör vad dom kan för att hjälpa andra!
Förra året skänkte jag pengar till en organisation när jag var ute och julhandla, så blir det i år med trots att jag har ont om pengar för det finns dom som har det värre. Även här hemma i Sverige.

Bryr ni er om att skänka något till nån organisation i år?

Kväll

Jaha, fredagkväll... känns inte som jag riktigt vet vad jag vill få ut av den. Eller jo så mycket som möjligt men vad ska jag börja med, kanske är frågan istället?

Finns ju alltid lite saker att pyssla med här hemma så som att få undan alla kläder och fixa in lite nya auktioner på tradera. Måste bli av med så mycket samt få ihop lite pengar så jag klarar julklapparna i år! Sen drömmer jag ju om de saker jag fann idag på stan, har inte kunna släppt tanken på det än!
Tänk om man kanske skulle kunna få en parfym i julklapp som förskott... tråkigt men vill så gärna ha den och den var på rea dessutom!

Sen skulle man alltid kunna pyssla ihop lite saker som bara ligger och väntar...
Det ska ju ändå ha blivit klart under helgen så man slipper känna ångest över att ha så mycket som man ska ha fixat.

Näe, dags att sätta igång med nåt sen får man väl se vilket jag väljer först ;)
Har ju faktiskt två dagar till så det ska nog bli klart och lite mindre att tänka på sen iallafall! *skönt*

Vill ha

Nyss hemkommen från en tur på stan och var inte ute efter något särskilt men såklart är det då man hittar det man vill ha!
Dessa boots, har kikat på dom på hemsidan men inte tyckt dom skulle passa mig... men idag så prövade jag dom för skoj skull i fel strl och nog skulle dom passa på mig bara för det. Så nu måste jag tänka till lite.

src="http://images.nilsongroup.com/erez4/erez?src=Inmapp/SP_256513_C.tif&tmp=Medium&format=jpeg

Och så hittade jag två parfymer som jag tror jag skulle kunna gilla, är nämligen rätt kräsen på parfymer.
Celine Dion och Laila Bagges var det.
Någon som använder dessa eller vilka parfymer använder ni?

Fredag 06:50

Hade svårt att sova igår så kom väl inte inte i säng förrän tretiden... men tänkte ta sovmorgon till 08 idag iallafall.
Men vaknade 06:50 och trodde klockan var mer än hon var... inte alltför trött så lika bra att kliva upp så jag inte somnar om och inte kommer upp alls sedan.
Men lite mer tid till ett blogginlägg blev det ju då! :)

Fredag och en inte alltför lång jobbdag, träffa en kompis och sen hem och fixa lite saker är planen för dagen.
Sen får man ju se ifall mormor får komma hem från sjukhuset med. *hoppas hoppas* Och att allt gått bra för henne!

Ska även försöka få iväg lite brev som ligger och väntar, gäller bara att fixa frimärken till dom ;)

Sen tänker jag ta mig helg och vila ut ordentligt för den här veckan har tagit rejält på mina krafter, psykiskt som fysiskt.  Vad är era planer för helgen?


Mmhm...

Känner ett sånt stort behov att skriva av mig, men tror detta är fel ställe... Fel personer läser och sen dömmer mig utifrån det.
Funderar starkt på att plocka fram min skriva-av-sig-bok men då kommer tanken att den kanske hittas nångång av nån som läser...

Förstår inte varför jag hamnat här mitt i allt... Alla har sina problem, vissa av större vikt men för var och en är ens egna problem stora. Det är ju saker som känns jobbiga och tynger en och det måste man ju leva med hela tiden till det löser sig!

Vissa får må dåligt sett utifrån medans andra ska vara så starka och inte må dåligt för vad har dom att må dåligt för... en liten struntsak som bara är att lösa eller glömma/inte bry sig om.

Vissa är bra på att kämpa och hålla god min men även för den så kan det brista, ingen orkar med för mycket motgångar för ofta!

Motiverar/lurar mig själv att det är ljusare tider som väntar mig nu!



Varför ska det vara så mycket att grubbla på som spökar i mitt huvud??

Blev ju så att jag skrev av mig men men... kanske kan man tömma huvudet på lite tankar just genom detta inlägg? Hoppas iallafall på det!

Dags att sysselsätta sig med något annat så som att diska kanske vore bra så är det gjort sen!

jobbig dag eller?

Jag borde väl egentligen inte sitta här och blogga utan göra mig i ordning... Men tankarna snurrar för fullt och i hopp om att några vill lämna huvudet så skriver jag ner lite här...

Snart dags att följa mormor till läkaren, sen skynda vidare till jobbet. Som tur är det en kort dag idag.
Men har ju ett antal viktiga samtal att ringa, ett avklarade jag igår som tur är.
Det dumma är ju att jag inte har möjlighet att ringa då jag jobbar och sen har jag ju bara min mobil att ringa ifrån och det är ju inte bästa alternativet när det är telefonköer långa som jag vet inte vad!

Äsch, får helt enkelt börja med en sak i taget, fokus på mormor och hennes läkarbesök nu!


Skönt att få skriva av sig lite, hoppas nu bara att tankarna stannar här.

som sagt

 Köpte ju mig ett par varmare skor för nån vecka sen och lovade ju en bild... så här kommer den! :)
 Sköna skor med foder i, perfekt att ha när man jobbar och är ute ganska mycket. Men funderar iallafall på skorna jag blogga om igår... Aldrig fel att ha fler par varma skor! 



Funderar...

Funderar på dessa skor, ifall dom ska få flytta hem till mig och få många nya kompisar...
Men verkar va slut här i stan så kanske blir en tur till storstaden och se ifall dom finns kvar där. Får fundera lite till.


 http://images.nilsongroup.com/erez4/erez?src=Inmapp/SP_248903_C.tif&tmp=Medium&format=jpeg


Dagen har annars flytit på rätt bra, jobb och så en tur på stan med syrran och lilla P som växer så det knakar ;)
Har även hunnit med ett lass med tvätt och nu är det lite annat smått och gott som gäller innan det är dags för sängen.


 Go´kväll på er!
 


Smoothie

Hade ingen större lust att fixa något att äta, men en snabb och enkel smoothie fick det bli.
Eller kanske mer hallon och björnbärs mix ;) Snabbt, gott, mättande och enkelt med hallonfil och björnbär ner i mixer.

Kul att exprimentera med olika frukter, bär och annat gott att mixa. Har ni några goda tips?

  
                                                                                                                                                        (Smoothie med chkladsåshjärta för lite mer positiv känsla en dag som denna deppdag....)


Depp och arg!

Försov mig imorse, men inte så farligt som tur va... Vaknade till regn, hoppades på att det skulle hålla upp så jag skulle slippa bli dyngsur innan jag ens hunnit komma till jobbet. Men nejdå, klart det skulle regna och mycket dessutom så fram med paraplyt.

Jobbade på och sen blev det prat om huruvida jag skulle jobba 4 eller 5 timmar... chefen hade tydligen inte varit tillräckligt tydlig.
Så får väl se hur det blir, vet iallafall att jag har jobb två veckor till! :)

Skulle ringa och ändra en läkartid och fick prata med världens otrevligaste kvinna som svarade... fy så arg och ledsen jag blev! Är det inte meningen att man ska vara proffsig när man har ett sådant yrke? Hon förstörde mig dag totalt!

Tog ett bra tag att lugna ner mig, men fortfarande har jag  en hel del att ta itu med.
Hur ska jag orka och klara allt hela tiden?

Jäkla skitdag helt enkelt!
Hoppas på en sådan mycket bättre dag imorrn iallafall!

Nej, nu ska jag ge mig ut i regnet och posta två brev så det är gjort sen blir det en lugn kväll här...

 (En gammal bild på mig får pryda dagens inlägg)


lördagsmorgon

Var helt slut igår, mycket som strulat till sig och så har jag verkligen kämpat på bra på jobbet... men höll ut och somnade väl runt halv elva tiden.

Så vaknade jag strax innnan sju imorse och tänkte, hjälp vad är klockan, jag har ju inte satt nåt väckningslarm! Tittade på klockan och såg att hon var innan sju, okej vilken tur då hinner jag till jobbet... Sen kom jag ju på att det är lördag! :) Så hamnade lite här istället.

Tror jag ska dra fram lite mer grejer att lägga ut på tradera, går ganska bra där för mig nu :)
Skönt att bli av med allt jag inte behöver och kul om nån annan kan glädjas samt lite pengar är inte helt fel.

Sen får vi se när jag ska agera flytthjälp idag då... mamma lär väl ringa om ett par timmar skulle jag tro...

Trötta fötter...

Dagens jobb gick bra, blev som en heldag ute nästan...men inte gjorde det mig något. Skönt att vara ute då det är fint väder.

Sen blev man bjuden på mat av Sofia, riktigt gott var det, bulgur och kycklingfilé och kidneybönor i nån sås *mums*
 Sen bar det av till stan för att kika runt lite... Tack vare min syster som gav mig presentkort på Gina tricot när jag fyllde blev jag lite smycken rikare som jag fyndade på rea! Åh, vad jag gillar reor! :)

Räknade ut att jag gått nästan en hel arbetsdag idag... i flera timmar alltså så nu är mina fötter trötta.
Tog mig tid till ett fotbad, det förtjänar både jag och mina fötter. *avkoppling med andra ord*

Läggdags alldeles snart, så man orkar med en dag till innan det blir helg! :)




bloggelibloggande...

Go´kväll, halva veckan har gått och det väldigt fort! Så nu är det bara två dar kvar till helgen. :)

Igår vandrade jag långt för att köpa mig ett par vinterskor som mormor var så snäll och sponsrade mig med... Har letat länge efter ett par varma och bekväma skor så jag slipper frysa då jag jobbar. Så som jag skrev så hade jag ju funderat på ett par, och dom blev det! Inga mer gympaskor i snöoväder nu :) Bild kommer så fort jag fixat över den till datorn ;)

Sen vandra tillbaka i snösstormen, 1.5 timme tog det... Väl hemma hos familjen var det bara till att hänga upp alla kläder och få lite varm glögg i sig, årets glögg... ingen höjdare enligt mig men gick ner i min frusna kropp.

Idag när jag kom hem så hade jag fått min nya kjol, så mycket finare på än på bilden så nu är jag riktigt nöjd!
Prövade med ett grått linne och tunna strumpbyxor som Maria fått mig att faktiskt gilla till partajklädsel ;) Har annars tyckt att det känns så naket och att jag ser tjockare ut i det...



Så nu ska jag bara hitta ett bra tillfälle till att bära denna fina och sköna kjol! :)

Sovmorgon

Yes, tog mig lite sovmmorgon nu imorse och till frukost blev det en supergod smörgås med brieost, tomat och purjo på och en kopp varm choklad med en klick grädde, lite tisdagslyx :)

Idag efter jobbet blir det till att kika efter vinterskor, letat länge efter ett par snygga samt sköna skor som värmer mina fötter då jag jobbar och är ute mycket. Hittat ett par jag funderar på men inte riktigt nöjd men tror det får bli dom iallafall... Bara jag slipper frysa om fötterna så är jag nöjd! Fick en chock då jag vaknade igår morse och det var -10 grader ute!
Få se ifall det blir dom så kan det hända att jag slänger in en bild på dom här, är ju rätt dålig på det med bilder...

Sen bär det ut till familjens nya hus också ska bli kul att se hur dom fixat där, har inte hunnit vara dit sen dom flyttat ut på riktigt.

dags att göra sig redo för ännu en dag med jobb nu då...




jahaja...

Ännu en natt med för mycket att tänka på eller vad? Ja, sova känner inte min kropp för trots att hjärnan vet att morgondagen kommer bli lagom rolig om man är trött... Vill ju hitta på roliga saker då man är ledig och inte bara sova bort all den tiden. Misstänker att det är stress och tankar som spökar undermedvetet... Har varit full fart idag, lite halloweenfirande på jobbet med saft, kakor och disco ;) Sen även tillverka fladdermöss-masker till alla barnen.

Blev en fika med syster och lilla P, var trevligt och kul att se hur mycket hon vuxit sen sist den lilla busunge ;)
Dagens höjdpunkt med andra ord.

Sitter här i hopp om att skriva av mig lite... ner med alla tankar så jag får några timmar sömn sedan. Men tror jag ska ta till tipset jag fick förrrut och gräva fram nån bok, brukar ju fungera som sömnmedel ibland så... Var längesen jag faktiskt tog mig tid till att ta mig igenom en hel bok jag som alltid förr kunde läsa ett par böcker i veckan!
Nån som har något bra boktips till mig?



Läggdags snart hoppas jag, men först hitta nån bok man kan börja på... få se vilken det blir sen då.

                                                
                                                           Godnatt!



onsdag

Onsdag, just vad det är idag... två arbetsdagar till helgen. :)

Började min morgon med en liten promenad till mormor för att lämna hennes medicin sen vandrade jag vidare mot jobbet så fick väl iallafall 40 min rask promenad i duggregnet. Efter jobbet så tog jag en sväng förbi Sofia och vi vandrade bort till närmaste köpcenter, ännu mera promenad alltså ;)

Hittade en del kul saker och ett par julklappar, känns bra att ha börjat fixa med det nu så jag slipper all stress sen och inte heller behöver göra av med så mycket pengar i decembermånad (när man inte vet hur ekonomin ser ut då).
Har du börjat med julklappsköpen än då?

Blev även promenad hem, riktigt kallt och blåsigt ute så var skönt att komma in i värmen och middagen fick bestå av varm och god soppa med smörgås till!

Läggdags, batterierna måste laddas så dom är fulla imorrn. ;)


Hemska måndag.

Sitter här och önskar att jag bara kunde krypa ner i sängen och dra täcket över mig... Men vore inte smart då jag antagligen skulle vakna ett par timmar senare och inte kunna sova då.

Det hela började ju med att jag sovit dåligt och var trött så på väg till jobbet lyckas jag flyga ner för en skogstig och förstår först vad som hänt då jag landade, halvt ihjälslagen känns det som. :(
Men bara att vandra vidare till jobbet med smärtan i hela kroppen, när jag äntligen får gå hem måste jag förbi chefen som har kontoret på en annan förskola för det hade blivit knas med mina tider... Hem och värma en matlåda, för nån mat (som det va tänkt jag skulle göra) orkar  jag inte med...

Så nu sitter jag här blåslagen och ont i hela kroppen och försöker hålla mig sysselsatt en stund till innan jag tänker krypa ner i sängen och göra allt för att sova gott åtminstone!

Får nog bli en värktablett och en varmdusch nu... Hoppas det hjälper!

 


Dagens lilla positiva var att jag fick hämta ut ett stort tjockt brev från posten :)






Snabbkaffedags!

Somnade nog aldrig riktigt igår för när klockan ringde imorse ca 6 tim senare så kändes det som jag inte hunnit somna ännu... Men blev att studsa upp och fixa lite snabbkaffe och en smörgås så jag orkar ta mig till jobbet.

Blir ju en promenad på 20 min så då får jag frisk luft och kanske kan det hjälpa mig tillsammans med kaffet att få mig att piggna till?


Näe, måste skynda nu så jag inte halkar efter i mitt tidschema!




Hörs!

RSS 2.0